Gépjárműparkom története és egyéb témák

Nagymotort kéne venni és egyéb napi témák

Taktika

2012. július 09. - wannabebiker

Az idegen szavak szótára szerint a taktika jelentése: egy cél elérésére alkalmazott módszer.

Meleg van, nehezen tudtam aludni, emiatt ülök, bámulok ki a fejemből, nehezen indul a hétfő. Az index.hu olvasgatása közben szemebe tűnik egy hirdetés. Megragadja a tekintetem egy piros GTI Golf.

golf.JPG

Csodaszép autó, ej, ha sok pénzem lenne..., máris szaladnak a gondolatok, csorog a nyál, a GTI felirat az élmény maga, a fülig érő száj......

Csúszik le a tekintetem az oldalon, nézem tovább a hirdetést, nem egész 4 M Ft, hm, még az is belecsúszik a gondolatokba, hogy nem is olyan veszélyes ez az ár. De ott már az van, hogy -tól. Ettől jobban már csak a * (csillagot) utálom jobban egy hirdetésben.

Ez a kis toldalék meg a kis csillag egy hirdetésben a mindent negáló összetevő, a hazugság egyértelmű szinonimája, hogy amit állítanak az nem igaz. És ettől hányok. Elegem van belőle. Komolyan, megyek és kiokádom magam, most.

Mi is a baj ezzel? Persze tudom, hogy egy új VW Golf GTI nem 4 Mft, le is ellenőriztem gyorsan a vonatkozó linken.

golf2.JPG

Hanem majdnem a duplája, 7,9 M Ft. Mi a baj ezzel? Az hogy elegem van ebből, hogy hülyének néznek. Mindenki, mindenhol, mindenütt. Miféle kereskedői taktika ez? Miért sugallja ez a *** hirdetés, hogy féláron????

Egyébként nem konkrétan ezzel a hirdetéssel van bajon, mivel elég nagy vagyok már ahhoz, hogy tudjam, hogy a reklámok hazudnak. Valahogy fel kell kelteni az érdeklődést a portéka iránt.

Az igazi oka, ami miatt mégis cikkírásra serkentett ez a VW hirdetés az egy családi ház. Ez:

haz1.JPG

Körülbelül 9 éves voltam, amikor elváltak a szüleim. Addig egy családi házban laktunk, aminek elég nagy kertje volt. Azóta panelban élek, és nincs olyan nap, amikor ne gondolnék arra, hogy nekem egy családi ház kell. Változó intenzitással, de rendszeresen nézem az ingatlanos hirdetéseket.

Tavaly már láttam ezt az ingatlant, el is játszottam a gondolattal, de akkor még 15 M Ft-ért hirdették, és más okok miatt sem volt aktuális. Aztán 2 hete megláttam 10,5 M Ft-ért. Nosza, rajta hát, felhívtam a megadott telefonszámot, meg is néztük. Az ott töltött kb. 20 perc alatt nem sokat sikerült megállapítani, csak azt, hogy valóban felújításra szorul, meg eléggé párás bent a levegő, meg olyan kicsi a hirdetett méretekhez képest. Tanakodunk otthon, mit tegyünk. Ennek az lett a vége, hogy másnap visszamentünk még egyszer, egy mérőszalaggal, és egy jó órát töltöttünk ott, próbáltunk minél több benyomást szerezni.

Hihi, az olyan vicces volt. Mondtam a gyerekeknek, ők is figyeljenek, mi tetszik nekik és mi nem. Sokszor ők olyat meglátnak, amit a felnőttek nem. Ők ezt a feladatot nagyon komolyan vették, a kisebbik gyerek pl nagyítóval nézte a falat :-)

A többi tapasztalat viszont nem volt olyan vicces. A hirdetett telekméret a duplája a valósnak (823/420 nm), ugyanígy a lakótér mérete is eltér (98 helyett 60nm). A hirdetésben gázcirkó és vegyes tüzelés van. A valóságban egy lebontott (felrobbant?) kazánház kormos maradványai között, egy szétrohadt vegyes tüzelésű kazán és egy félig elmállott gázkazán, a gáz kikötve. A nyílászárók hasznavehetetlenek, a falak vizesek, a vakolat kívülről mállik. A villanybojler rossz, "valami letört róla". A tulaj elmondása szerint, a ház alatt eltört a bejövő vízcső, és emiatt nedvesek a falak. Szerintem meg, a környéken levő többi házat elnézve, a belvíz miatt vizes az egész ház. De mondom, e legjobban a fűtés szekció tetszett, ej, azt komolyan látnotok kellene. Lényeg a lényegben, hogy egy kisméretű telket hirdetnek egy bontandó, de legalábbis nagyon komolyt felújítást igénylő házzal.

Ezt a házat, boldog - boldogtalan hirdeti, mindenféle ingatlanos, a legváltozatosabb áron, és képekkel. Van olyan kép, ahol szinte lakhatónak tűnik az ingatlan. Az ár 10,5 - 13 M Ft-ig terjed, az "ingatlanos" kapzsiságának, hozzá nem értésének függvénye tekintetében.

Valaki magyarázza el nekem, ennek mi értelme van? Egyszerűen nem bírok rájönni? Miért kell valótlan dolgot állítani? Miért kell ezzel a másik idejét rabolni? Miért kell hazudni, amikor a helyszínen úgyis minden kiderül??

Egyszerűen nem fér a fejembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://wannabemotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr374637350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.