Gépjárműparkom története és egyéb témák

Nagymotort kéne venni és egyéb napi témák

Kötelező. Váltani kötelező.

2011. november 10. - wannabebiker

Alaphangon hányhatnékom van ettől a biztosítástól, szükséges rossz, fizetni kell. Amitől leginkább hányhatnékom van, az a kampány, hogy most aztán váltani kell, de mindenképpen.

Persze a kampánynak eltagadhatatlan előnyei vannak, többek között 2011-ben annyit fizettem egy évre, mint ez előtt 5 évvel egy negyedévre.

Eddig általában mindig belevetettem magam a váltásba már a díjak meghirdetését követő napokban, és váltottam a több ezer, sőt tizenezer Forintos spórolások miatt.

Ebben volt MÁV ÁBE is, amiből én hála istennek idejében kiszálltam, pont egy ilyen kampány miatt, volt Wabard is, amiből szintén kiszálltam. Hál istennek nem okoztam és nekem sem okoztak kárt, de az elmúlt események mutatták meg, hogy olcsó húsnak híg a leve. MÁV ÁBE, mindenki előtt ismert. Wabard, korábban szintén felfüggesztette a PSZÁF.

Most éppen az Allianznál vagyok biztosítva, és úgy voltam vele, hogy nem váltok, az utóbbi időben éppen a fent említett szívások miatt fontos volt az is, hogy egy igazi, több éve a piacon levő biztosítónál legyen a biztosításom, még ha pár ezressel drágább is.

Aztán itt van a legfrissebb kampány. Az Allianz megküldte a díjértesítőt. Meglepetésemre úgy drágább 1000 Ft-tal az ez évinél, hogy közben ugrok egy bónuszkategóriát, azaz 5% kedvezmény kellett volna legyen. Még így is hezitáltam, de aztán mégis úgy döntöttem, hogy egy másik biztosító ajánlatát választom, ami 5000-rel lesz kevesebb a jelenleginél.

Nem értem, miért jó ez az Allianznak, hogy elűzik a meglevő ügyfeleket, mert ez egyértelműen az. Érdekük, hogy kössek újra, szinte rákényszerítenek. Miért? Nem értem, ehhez az én eszem kevés. Mindegy, akkor váltok.

Még egy dolog, ami gondolkodtam. Sokat nem érek vele, de hát ilyen az ember, gondolkodik. Tehát van. Szóval, ha ma szinte harmadáron is meg lehet vásárolni egy felelősség biztosítást, akkor valami nagyon nem volt rendben az árazással a 2000-es évek elején. Akkoriban éves szinten olyan 40-60000 Ft volt a kgfb.

Akkoriban sokat lehetett hallani kgfb-s biztosítási csalásokról. Mostanában nem annyira. Mostanában inkább azt lehet hallani, hogy a biztosítók nem fizetnek, még a jogos kárt sem.

Egy a lényeg, mindenki úgy szivatja a másikat anyagilag, ahogy tudja, persze akinek nem inge, az nem veszi magára.

A bejegyzés trackback címe:

https://wannabemotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr23367591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.