Gépjárműparkom története és egyéb témák

Nagymotort kéne venni és egyéb napi témák

Hová lesz a pénz?

2011. október 26. - wannabebiker

Olvasom a híreket, szinte nincs olyan nap, hogy ne sokkolná a zembereket valamilyen újabb és újabb brénsztorming a legkülönfélébb adókról. A mai nap adagját az Index vezércikke szolgáltatja.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/26/oriasi_teher_az_uj_ingatlanado_de_meguszhatjuk/

Ilyenkor egyre inkább az az érzésem, hogy Magyarország nagyon nagy bajban van. Sehol nincs pénz, lásd önkormányzatok, fűtetlen iskolák, fizetetlen tankönyvek, kifizetetlen fizetések, tarthatatlan hiánycél, ami most éppen 1500 mrd Ft, stb.

Vajon hová tűnik az a pénz amit kipréselnek belőlünk? Mire költhetik el? Miért van szükség újabb és újabb adókra?

Mivel nem látok bele az aktuális gazdasági folyamatokba, de választ akarok a kérdésemre, ezért kialakítom a magam álláspontját, ami leegyszerűsítve a saját szintemre a következő. Az ország egyszerűen el van adósodva és a pénz a törlesztőrészletek fizetésére megy el. Ráadásul nem is egyszerű szinten van eladósodva, hanem hitelspirálban van, azaz egyik hitelből a másikba megyünk.

Ez pedig egy pénzügyileg analfabéta és kontár pénzügyi-gazdasági vezetésre utal. A kérdés csak az lehet, hogy vajon mikor kezdődött ez?

Erre nem tudok válaszolni, de valószínűsíthetően a rendszerváltás előttről magunkkal cipelt adósság a probléma gyökere, és az, hogy ennek rendezését a mindenkori politika a jövőbe tolta, mivel senki nem mert/akart szembenézni azzal, hogy megmondja a tutit a zembereknek, mert akkor a zemberek nem választják újra.

Visszatértünk a km óra manipuláció kérdésköréhez, csak állami szinten. A magyar ember német életszínvonalon akar élni, erre van igény. Ezért nem mondjuk meg nekik az igazságot, hanem ködösítünk, veszünk fel újabb hiteleket, adunk nyugdíjemelést, meg 13.-i havi fizetést a közszférának, stb, stb. Az emberek meg elhiszik, hogy télleg jól élünk, ők is veszik fel a hiteleket.

Szóval véleményem szerint, országunk makro és mikroszinten full el van adósodva, amit valahogyan vissza kell fizetnünk. A törlesztőrészleteket pedig mindenkin be fogják vasalni, kíméletlenül, akinek van valami a nevén, attól el fogják venni, törvényes(nek látszó) keretek között. Az igazi nagy eladósodás mikroszinten 2003-2007 között volt, 10-15 éves futamidőkre. Amíg ez ki nem fut, addig nem sok elkölthető pénz marad. Ezek a hitelek 2013 - 2022 között fognak majd lejárni.

Persze nem vonhatjuk ki magunkat a világgazdasági folyamatok hatása alól, de nagyon nem mindegy, hogy a vihar egy sátorban, van egy kőházban ér bennünket. No a magyar embereket most sátorban éri a vihar.

Ez van, ezt dobta a gép, de egy nemzeti nyilatkozat asztal mellet fontosnak tartanék egy tiszta vizet tartalmazó poharat is azon az asztalon.

köszönöm a figyelmet és üdv.

A bejegyzés trackback címe:

https://wannabemotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr253330625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.